| Print side |

Forside | Idrætten | Børn | Elite | Klubber | Aktiviteter | Resultater | Kontakt | Udgivelser | Film

Foto

Britt Drud Sørensen efter sit maratonløb nummer 80
Britt Drud Sørensen efter sit maratonløb nummer 80
 

Maratonløb nr. 80 – et specielt antal at runde

Opdateret d. 09-06-2019

Maraton-RaceRunneren Britt Drud Sørensen fortæller her om sit maratonløb nummer 80, der var en helt speciel oplevelse.

 

 

Af Britt Drud Sørensen

 

 

Copenhagen Marathon som løb nummer 80

 

Når jeg har talt med andre løbere, der har løbet 100 maraton eller mere, har de fortalt mig, at der er to antal løb, der er lidt mere specielle at runde end andre: Maraton nr. 50. Her kan man begynde at tælle nedad, og det var også specielt at løbe dette løb til HCA Maraton i oktober 2017 (læs mere om oplevelsen her: (http://www.racerunning.dk/news/default.asp?action=showarticle&articleID=400). Og så løb nummer 80.

 

Da jeg skulle planlægge, hvor mit maratonløb nr. 80 skulle være, var jeg ikke i tvivl. Det skulle være til Telenor Copenhagen Maraton 2019, og det blev det også. Det var dog tæt på, at det var gået i vasken, da DSB har haft sporarbejde omkring Ringsted siden marts måned og frem til Sankt Hans. Det gjorde, at de to løb i Odense, jeg havde planlagt i påsken, gik i vasken. Da der var togbusser mellem Odense og København, og der må ingen cykler komme med, var jeg derfor nødt til at finde to nye løb på Sjælland, hvor jeg ikke var afhængig af strækningen omkring Ringsted, hvor der var togbusser. Jeg fandt heldigvis to løb, jeg kunne komme til. Det første i Fuglebjerg og det andet var i Kirke Stillinge.

 

 

Transportproblemer – og løsninger

 

Så skulle man tro at løbene frem mod nr. 80 var i hus, men ikke helt alligevel. For jeg havde planlagt at skulle løbe Lillebælt Halvmaraton Festival på maratondistancen, og da jeg så tjekkede rejseplanen en uges tid forinden, så opdager jeg, at IC3-togene mellem landsdelene ikke modtager cykler. Så var gode råd dyre. Jeg planlagde, at jeg ville tage en af de sene afgange til Middelfart, hvor jeg skulle være hos en efterskoleveninde weekenden over og løbe maratonløbet om lørdagen – og så måske være heldig at kunne komme med alligevel.

 

Men fredag morgen på afgangsdagen skrev min veninde, om jeg havde tænkt på Flixbus, da hun vidste de tog cykler med. Det havde jeg ikke, og jeg ringede straks til dem for at høre, om jeg kunne få min RaceRunner med hos dem, når jeg kunne skille den ad, og det kunne jeg, og der var lige akkurat et sæde til mig. RaceRunneren ringede jeg til Flixbus Kundeservice med og lagde ind under mit bookingnummer, og så kom jeg frem fredag og hjem igen søndag. Så den bus husker jeg lige til en anden gang, når DSB har sporarbejde på linjen mellem landsdelene ...

 

 

Den store dag

 

Den store dag kom, hvor jeg skulle løbe Copenhagen maraton 2019 – mit maraton nr. 80. Løbet i sig selv gik godt. Men det blev varmt under løbet, og det kunne også mærkes, da jeg ikke kunne bevare tempoet, jeg løb i. Jeg blev dog ikke dehydreret, da jeg havde masser af vand med og hydrotabs – energidrik som tabletter lige til at proppe i.

 

Under mine mange løb og især de store som Copenhagen Marathon er det sværeste at skulle holde øje med alle de andre løbere omkring baghjulene, da der bliver en blind vinkel dér. Derfor kan det nemt ske, især i sving og når man skal igennem vandysser eller depot, at man får ramt en anden løber, hvis ikke man er opmærksom. Ikke fordi jeg ikke kan dreje mit hoved fra side til side, men det skal jeg så gøre hele tiden, og så kan jeg ikke holde øje med dem oppe foran mig. Derfor har jeg nu besluttet at få et sidespejl på i hver side efter Copenhagen Marathon 2019, da jeg desværre ramte to løbere undervejs. Jeg skyndte mig naturligvis med det samme at sige undskyld, og at det ikke var med vilje.

 

Sådanne en situation vil jeg helst undgå igen, og jeg håber på, at jeg nu kan bruge mere energi på at løbe i stedet for at dreje hovedet for at orientere mig. Ud over erfaringen med spejlene, så nød jeg turen rundt med god opbakning, musik og ikke mindst den gode stemning. Og så skal det da nævnes, at jeg løb endnu en Personlig Rekord hjem igen med tiden 03:11:22. Så jeg var meget glad, da jeg kom i mål.

 

 

På vej mod Klub 100 Marathon Danmark

 

Når man som jeg har tænkt sig at løbe 100 maratonløb, så er der faktisk en klub, der hedder Klub 100 Marathon Danmark. Denne klub lægger meget vægt på det sociale i at løbe et løb. Og selvom jeg løber mine maratonløb på min RaceRunner, så kan jeg godt blive optaget i Klub 100 maraton Danmark.

 

Det står nævnt med en særlig markering, at jeg er Para-Atlet og benytter min RaceRunner som hjælpemiddel, så alle ved, at jeg ikke umiddelbart løber på tider, der kan sammenlignes med resten af medlemmerne. Man kan også komme på en bobler-rangliste, når man har løbet de 80 maraton, og den er jeg lige kommet på. Så frem over kan man også se mit maraton CV – frem til maraton nr. 99 – inde på denne adresse: https://klub100marathon.dk/boblere/

 

Planen for hvornår jeg løber mit maraton nr. 100 er stadig gangbar: nemlig før RaceRunners Camp 2020!


Seneste Nyheder

Støtteforeningskontingent
Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Støtteforeningen
Information fra Støtteforeningen
En vidunderlig aften for RaceRunning
Inviation til Visionsseminar
 

Genveje

RaceRunning Camp & Cup 2020 - DK

Støtteforeningen for RaceRunning Danmark

RaceRunning Facebook International

CPISRA

RaceRunning in English

Sponsorer

Via Biler Logo

RaceRunning Danmark - msi@dhif.dk -Betty Nansens Allé 57, 2. tv., 2000 Frederiksberg - 4084 2457
  |  Har du nyheder til hjemmesiden, skriv til webmasteren - msi@parasport.dk  |  
Page in english