| Print side |

Forside | Idrætten | Børn | Elite | Klubber | Aktiviteter | Resultater | Kontakt | Udgivelser | Film

Foto

Hygge foran klubhuset i Aalborg
Hygge foran klubhuset i Aalborg
 

En fighter af Guds nåde

Opdateret d. 17-01-2019

Af Henrik Nielsen, RaceRunning Aalborg

 

Den 10.- 15. september 2016 afholder 3F kongres i Aalborg. Søren Elsberg er en del af toppen i hierarkiet af 3F i Aalborg, og han skulle holde tale for hele kongressen. Desværre ville skæbnen det anderledes, og i disse dage ændredes Sørens liv sig for altid.

Under kongressen er Søren indlogeret på Hotel Hvide Hus. Han har været ude til et arrangement for internationale gæster, og på vej tilbage til Hotel Hvide hus går Søren gennem Kildeparken. Søren falder og slår sit hoved, desværre så slemt, at Søren får et lukket kraniebrud og en hjerneblødning. Nogle unge mennesker får ringet efter en ambulance, og Søren bliver indlagt på Sygehus Syd lige over for Hotel Hvide Hus, hvor Søren egentlig skulle have sovet.


Hjemme på Henning Smiths Vej går Vita rundt, totalt uvidende om den frygtelige situation som er indtruffet. Telefonen ringer, og det er fra sygehuset, som gerne vil vide hvor Søren er henne? Vita er nu totalt forvirret, men efter at have fået styr på de meget bekymrende informationer, så ringer Vita efter sin datter, og de kører ned til Hotel Hvide Hus, hvor de finder Søren liggende hen over sengen, og til dato ved Søren ikke, hvordan han er kommet til Hotel Hvide Hus, og hvordan han har fået viklet sig ud af alle slangerne og alt det andet stads, sygehuset havde monteret på ham. Søren havde en lydprøve, som han skulle til, og pligtopfyldende som Søren er, havde han forladt sygehuset og begivet sig ned til Hotel Hvide Hus, men faldet omkuld af udmattelse på sengen.

 

Stædighed og viljestyrke

Inden den skæbnesvanger dag var Søren meget aktiv. Han cyklede gerne hver dag omkring 10 km, og han elskede også at gå op til Aalborgtårnet. Søren havde et kæmpe netværk, og arbejdet fyldt ret meget i Sørens hverdag. Desværre for Søren, så bevirker hjerneblødningen efter nogle dage, at han bliver lam i venstre side. Søren er ikke sen til at tage kampen op med lammelserne, og allerede i sengen på Hammel Sygehus, som Søren er overflyttet til, sætter Søren sig to mål, at han vil gå igen, og han vil gå op til Aalborgtårnet ved egen kraft. Stædigheden og viljestyrken skulle nu stå sin prøve.

 

Efter nogen tid bliver Søren overført til Brønderslev Sygehus, hvor han stadig træner med fysioterapeuter. Da Søren bliver udskrevet fra Brønderslev, bliver han tilknyttet Neuroteam, og så begynder der virkelig at ske noget for Sørens udvikling. Her var der fysioterapeuter, ergoterapeuter og bostøtte, som formår at skabe de helt rigtige rammer, så Søren kan udvikle sig. Træningsenheden Vest var også et forløb, som var godt for Søren. Her blev grænserne igen skubbet ved hjælp af en fantastisk fysioterapeut ved navn Christoffer. Her lærte Søren at gå på trapper og gå selv.

 

Søren bliver opereret i hovedet for at skabe plads til hjernen, desværre ser der stadig ud til at være lidt komplikationer med pladen, som er blevet indopereret i stedet for den plade, som blev fjernet. Der blev også lagt et dræn, som går fra hjerne, ned bag øret og ned til maven, som Søren stadig har i den dag i dag. Søren fik også indopereret CPAP for at kunne trække vejret ordentligt. Så det var en meget alvorlig situation, som Søren og hans nærmeste oplevede disse dage.

 

Gevinst for både Søren og klubben

Da Søren bliver udskrevet, får Vita og Søren tilbudt en handicapbolig, da lejligheden på Henning Smiths vej ikke er handicapvenlig. Især toilettet var alt for lille, når Søren skulle have hjælp til bad. Søren og Vita flytter til Frejaparken, hvor de helt tilfældigt bliver naboer med Tove og Niels Jørn. Tove er en meget ihærdig løber på sin RaceRunner. Tove spørger gentagende gange, om ikke Søren kunne tænke sig at komme med en tur i Skovdalen, og efter lang tids overtalelse kommer Søren en dag i Skovdalen, for at se hvad det er for noget, det der RaceRunning.

 

Vi får Søren løftet fra kørestolen op på RaceRunneren, og ganske hurtigt løb han et par omgange. Smilet var ikke til at tage fejl af; Søren havde fundet en træningsform, som passede ham, og jeg må sige, at vi har også vundet derved. For Søren tager stor del i det sociale om onsdagen, og han er altid god for en kvik kommentar. Så det er win-win for os alle sammen.

 

Desværre var alle cyklerne optaget, så Søren måtte være tålmodig. Niels Vilhelm og Søren passede næsten cykel højde, så når Niels var færdig, kunne Søren overtage cyklen. Det var ikke optimalt, men det måtte være løsningen, indtil vi kunne skaffe en cykel til Søren.

 

RaceRunning har skabt udvikling – og nye drømme

Oktober måned blev den helt store succes for Søren. Han var nu blevet så stærk i benene, at han kunne gennemførte sit andet mål. En onsdag formiddag gik Søren fra Sygehus Syd op til Aalborgtårnet med rollator. Det var med stolthed i stemmen, da hr. Elsberg til dagens træning kunne fortælle, at hans målsætning var nået. Det var ikke mindst RaceRunning og de kræfter, som det har givet, der har hjulpet ham med at komme i mål.

 

Udviklingen har været tydelig for os alle. Da Søren kom første gang, sad han i kørestol og var lidt af en mundfuld at få op på RaceRunneren. Her sidst på sæsonen kommer Søren gående, med sin hjælper under armen, og han springer næsten selv op på cyklen. Så ingen tvivl om, at Søren er ihærdig og en fighter af guds nåde.

 

I oktober lykkes det også at få to nye cykler til RaceRunning Aalborg af Vandførefonden, så selvfølgelig skulle Søren nu have sin egen RaceRunner, som vi kunne indstille hundrede procent til hans højde. Jeg er ganske sikker på, at den vil blive flittigt brugt i årene fremover, hvor den forhåbentlig kan være med til at drømme nye mål for Søren Elsberg.


Seneste Nyheder

Information fra Støtteforeningen
En vidunderlig aften for RaceRunning
Inviation til Visionsseminar
Taksigelse fra Søren og Jonna Wrang
Invitation til åben træningssamling i Odense
 

Genveje

RaceRunning Camp & Cup 2020 - DK

Støtteforeningen for RaceRunning Danmark

RaceRunning Facebook International

CPISRA

RaceRunning in English

Sponsorer

Via Biler Logo

RaceRunning Danmark - msi@dhif.dk -Betty Nansens Allé 57, 2. tv., 2000 Frederiksberg - 4084 2457
  |  Har du nyheder til hjemmesiden, skriv til webmasteren - msi@parasport.dk  |  
Page in english